BUX index technikai elemzése

    Készült: 2009. IX. 26.       Grafikonok frissítve: 2009. XI. 8.

Az augusztus 16.-án megjelent elemzésem pontos előrejelzésnek bizonyult, nagyrészt most is az akkor leírtakat tudom megismételni. A hosszú távú trend iránya egyértelműen emelkedő. Erre a legfontosabb bizonyítékokat a 200 napos mozgóátlag és az árfolyam, illetve a forgalom alakulásában megfigyelhető ciklusosság jelenti.

Az árfolyamcsatorna alsó trendvonala fontos szerepet kaphat a közeljövőben. Egy korrekció esetén, ami szerintem hamarosan bekövetkezik, erős támaszt jelenthet.


A középtávú grafikonon a legfontosabb technikai jellemző a világosan kirajzolódó, körülbelül négyhónapos ciklusosság. Ha továbbra is fennmarad az árfolyamoknak ez a hullámzása, akkor a következő mélypont novemberben várható. Beszélni kell a forgalom alakulásáról is. A márciustól júliusig tartó ciklus során a forgalom pontosan követte az árfolyammozgást. Augusztus közepétől ez az összhang felborult: az egyre magasabb jegyzési árakat általában egyre alacsonyabb volumen mellett érte el a piac. Ebből is egy közelgő korrekcióra lehet következtetni, illetve arra, hogy a visszaesés százalékos mértéke valószínűleg nagyobb lesz, mint négy hónappal ezelőtt.

Ajánlás :
-A több éves időhorizontú befektetők számára kivárás (esetleg a portfólió részvénykitettségének átmenti csökkentése).
-A néhány hónapos befektetésekben gondolkodók számára nyereségrealizálás. A részvényeladásból befolyó összeget pénzpiaci alapba vagy akciós bankbetétbe célszerű helyezni úgy, hogy az november közepén hozzáférhető legyen.A weblap készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak ezen elemzés alapján hozott – esetleg veszteséggel járó – befektetési döntésekért.
Rendkívül kockázatos pusztán a technikai elemzés alapján befektetni a tőzsdén. A végleges döntést mindenkinek csak saját befektetési stratégiája figyelembevételével, a fundamentumok vizsgálata után szabad meghoznia.