¦    Főoldal    ¦    Hasznos linkek    ¦    Gy.F.K.    ¦    Bemutatkozás    ¦

Meg lehet élni a tőzsdézésből?

Nem. A tőzsde alkalmas a vagyon gyarapítására, de spekulációval hosszú távon nem lehet havi jövedelmet termelni. A tőzsdézéshez a pénzen kívül leginkább türelemre van szükség. Akinek a megélhetéshez mindenképpen nyernie kell, az egy szerencsétlenebb időszakban valószínűleg akkora butaságokat fog elkövetni, ami a teljes tőkéjének elvesztésével jár.

Ha a tőzsdézésből nem is lehet megélni, a tőzsdézőkből viszont igen. Az összes brókercég a számára kifizetett jutalékokból él. Az sem véletlen, hogy még az olyan multimilliárdos tőzsdeguruk, mint például Soros György vagy Warren Buffett sem csak a saját pénzükkel játszanak. A vagyonkezelési díj egy stabil árbevételt generál nekik (pontosabban az általuk vezetett cégeknek).

Tehát, ha a tőzsdéből akarsz megélni, és biztosítani akarod a megélhetésed, akkor a saját számlás spekuláció mellett mással is foglalkoznod kell. Alkalmazottként kell dolgoznod egy brókercégnél, vagy valami olyan szolgáltatást kell nyújtanod a tőzsdézéssel kapcsolatban, amiért mások hajlandóak fizetni.