¦    Főoldal    ¦    Hasznos linkek    ¦    Gy.F.K.    ¦    Bemutatkozás    ¦

Mennyi időt kell a tőzsdézésnek szentelni?

Ha valaki közép vagy hosszú távra fektet be (legalább néhány hónapra), annak hetente maximum 1-2 órát kell a tőzsdei információk figyelésével és feldolgozásával foglalkoznia. Ez bőven elegendő ahhoz, hogy minden fontos hírről tudomást szerezzen és képet alkosson a tőzsdei folyamatokról.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy naponta több órát töltenek a hírek és az árfolyamok figyelésével, ami több káros következménnyel jár :
-Ez alatt más - értelmesebb – dologgal is foglalkozhatna az ember. Ha sok időt szentel valaki a tőzsdézésnek, az biztosan valaminek a rovására megy.
-Abba a helyzetbe kerülhet az ember, hogy nem látja a fától az erdőt. Akit elárasztanak a jelentéktelen adatok az nem tudja megfelelően értékelni az igazán fontos információkat.
-Az információ-özön pánikszerű lépésekre sarkalhat.

Aki éppen a pénzét kockáztatja, annak természetes igénye, hogy mindenről tudjon, ami befolyásolja a befektetésének eredményét. Ennek ellenére képesnek kell lennünk rá, hogy korlátozzuk az erre fordított időt. Ebben segíthet az a tudat, hogy alapvetően nem a hírek mozgatják az árfolyamokat.

Egy korábbi, Angliában végzett felmérés szerint eredményesebb befektetők azok, akik hetilapokból tájékozódnak, mint azok, akik napilapokból vagy hírügynökségi jelentésekből szerzik be az információkat. Ez is azt bizonyítja, hogy a megfontoltságból többet profitálhatunk, mint a gyorsaságból.