A német DAX index technikai elemzése

    Készült: 2009. XII. 20.       Grafikonok frissítve: 2010. I. 9.

A világ részvénypiacai hasonló képet mutatnak, mint a budapesti tőzsde. Egy elemzés során gyakorlatilag szó szerint ugyan azt lehet leírni, mint a BUX indexről. Az árfolyamok éves maximumon, vagy annak közelében mozognak már hetek óta. A DAX index grafikonját azért tartom különösen figyelemre méltónak, mert úgy tűnik, hogy az árfolyamnak december 16.-án sikerült átmásznia a piros egyenessel jelzett ellenálláson. Az elénk táruló ábrát áttörésnek nem nevezném, de így is fontosnak tartom, hogy a részvényáraknak sikerült elérniük erre a szintre.


A véleményemet a hosszabb időtávot ábrázoló grafikon is alátámasztja. (A vastag folytonos vonal ugyan az az egyenes, mint a fenti ábra ellenállás vonala, csak a grafikon léptéke különbözik.)

Természetesen elképzelhető, hogy fals jelzést látunk, de ezt nem tartom valószínűnek. Azt gondolom, hogy több hónapnyi oldalazás után a világ részvénytőzsdéi most újabb lendületet vesznek, elindulnak felfelé, és ebben a szárnyalásban - amit kizárólag a világ pénzpiacain lévő likviditásbőség hajt - a német börze irányadó mutatója az első fecskék között lesz.


Ajánlás : óvatos vétel.


A weblap készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak ezen elemzés alapján hozott – esetleg veszteséggel járó – befektetési döntésekért.
Rendkívül kockázatos pusztán a technikai elemzés alapján befektetni a tőzsdén. A végleges döntést mindenkinek csak saját befektetési stratégiája figyelembevételével, a fundamentumok vizsgálata után szabad meghoznia.