BUX index technikai elemzése

    Készült: 2009. VII. 14.       Grafikonok frissítve: 2009. VIII. 08.

Menetrendszerűen bekövetkezett az a korrekció, amit a korábbi elemzésemben előre jeleztem, és minden jel arra mutat, hogy a korrekció a vártnak megfelelő időpontban be is fejeződött. A csökkenő trend egy hónapig tartott és ez alatt alig 14 százalékot veszített a BUX index. (A viszonyítási alap a márciustól június elejéig tartó emelkedés 75% nyeresége.) A forgalom is egy klasszikus korrekciónak megfelelően alakult: egyre kevesebb részvény cserélt gazdát az árfolyamesés időszakában. Tehát a piac erőt gyűjtött, hogy folytatódhasson az emelkedő trend.

A középtávú grafikon is optimista képet mutat. A négy hónapos ciklusosság, a 200 napos mozgóátlag fölött tartózkodó árfolyamok és a kék egyenesek közötti trendfordulós alakzat egyaránt azt sugallja, hogy a közép és a hosszú távú trend iránya megegyezik: emelkedés. Én egy olyan pontot látok, ami komoly ellenállást fog jelenteni: a piros vonalakkal jelzett csatorna fölső egyenese, ami most 17000 pont körül húzódik. Azt gondolom, hogy ezt az értéket a nyár folyamán el fogjuk érni.

 

A 17000 ponthoz a hosszabb időszakot bemutató grafikonon is fontos ellenállási szint köthető: itt húzódik annak az évtizedes árfolyamcsatornának az alsó trendvonala, ahonnan tavaly ősszel zuhant ki az árfolyam. Szinte biztos, hogy amikor ezt eléri a jegyzés, akkor sok eladó fog megjelenni a piacon, ami – valószínűleg csak átmenetileg – meg fogja akasztani az emelkedést.

Ajánlás : vétel.A weblap készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak ezen elemzés alapján hozott – esetleg veszteséggel járó – befektetési döntésekért.
Rendkívül kockázatos pusztán a technikai elemzés alapján befektetni a tőzsdén. A végleges döntést mindenkinek csak saját befektetési stratégiája figyelembevételével, a fundamentumok vizsgálata után szabad meghoznia.