OTP részvény – technikai elemzés

    Készült: 2008. X. 05.

Az OTP részvénye azon kevés tőzsdei papír közé tartozik, amelyek kikerültek a tavaly nyáron kezdődött csökkenő trendből, a lefelé tartó trendvonalat már júliusban áttörte a grafikon. Az mindenképp pozitív jelnek számít, hogy a piaci átlagnál hamarabb tört meg a negatív trend, annak ellenére, hogy külföldön a bankpapírok szenvedték el a legnagyobb veszteségeket.

A Lehman Brothers összeomlását követő pánik során az OTP is veszített értékéből, technikai szemmel visszakorrigált a trendvonalhoz, ami teljesen szokványos dolog. Azóta nagyon heves árfolyamingadozásokkal ugyan, de közvetlenül a trendvonal fölött ingadozik a részvény ára. Ha a nemzetközi részvénypiaci hangulatot figyelmen kívül hagyjuk, akkor a részvény egyértelműen vételre ajánlható. Viszont szerintem a globális helyzetet mindig figyelembe kell vennünk a befektetési döntéseink során, így most kivárást javaslok.

Ajánlás: kivárás, a külföldi pénzpiaci válság lecsillapodása után vétel.A weblap készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak ezen elemzés alapján hozott – esetleg veszteséggel járó – befektetési döntésekért.
Rendkívül kockázatos pusztán a technikai elemzés alapján befektetni a tőzsdén. A végleges döntést mindenkinek csak saját befektetési stratégiája figyelembevételével, a fundamentumok vizsgálata után szabad meghoznia.