DAX index – technikai elemzés

    Készült: 2008. IX. 20.       Grafikon frissítve: 2008. IX. 28.

A frankfurti tőzsde iránymutató indexe egy kissé megtréfálta a technikai elemzőket. Egy fej és vállak alakzat rajzolódott ki a grafikonon. A Lehman Brothers csődbemenetele utáni befektetői pánik csúcspontján az árfolyamgörbe áttörte az alakzat ellenállásvonalát, ami egy erős eladási jelzés volt. Viszont két nappal később jött a korrekció, most újra a piros vonal felett van az index értéke. A sikertelen áttörés nagy valószínűséggel a medvepiac végét jelenti, mert azt bizonyítja, hogy ezen a szinten még kedvezőtlen befektetési klíma esetén is erősebb a vételi érdeklődés mint az eladói nyomás.

Az árfolyamgörbe jelenleg két trendvonal között tartózkodik. Az indexnek „el kell döntenie”, hogy merre menjen tovább. Valószínűnek tartom, hogy a szaggatott vonallal meghúzott trendvonalat fogja áttörni, ami erős vételi jelzés lesz.

Ajánlás: kivárás, a szaggatott trendvonal áttörése után vétel.A weblap készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak ezen elemzés alapján hozott – esetleg veszteséggel járó – befektetési döntésekért.
Rendkívül kockázatos pusztán a technikai elemzés alapján befektetni a tőzsdén. A végleges döntést mindenkinek csak saját befektetési stratégiája figyelembevételével, a fundamentumok vizsgálata után szabad meghoznia.